Tento recept je skvělý pro ty, kteří chtějí vyzkoušet pečení vlastního pečiva a milují chuť čerstvých bylinek.
105 min.
25 min.
Snadné
2 ks.
400 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
10 g čerstvého droždí (nebo 3,5 g sušeného droždí)
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
100 g másla (změklého)
2 stroužky česneku (najemno nasekané nebo prolisované)
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu (můžete použít i jiné bylinky podle chuti)
Špetka soli
Bagety nechte po upečení trochu vychladnout. Poté je podávejte čerstvé s připraveným bylinkovým máslem, které si můžete natřít na bagety dle chuti. Bagety jsou skvělé jako příloha k polévkám, salátům, nebo si je můžete užít samotné s bylinkovým máslem.