Losos na pánvi s bylinkovým máslem
Hlavní jídla

Losos na pánvi s bylinkovým máslem

Losos na pánvi s bylinkovým máslem je jednoduchý a chutný pokrm, kde se lososové filety opékají na pánvi a následně se přelijí rozpuštěným máslem ochuceným bylinkami a česnekem. Losos je jemná ryba, která se rychle připravuje, a bylinkové máslo jí dodává svěží a aromatickou chuť.

Příprava

10 min.

Vaření

15 min.

Obtížnost

Snadné

Porce

2

Ingredience

2 filety z lososa (cca 150-200 g každý)

2 lžíce olivového oleje

Sůl a pepř podle chuti

1 citron (šťáva a plátky na ozdobu)

2 stroužky česneku

2 lžíce másla

Hrst čerstvých bylinek (např. petrželka, kopr, tymián)

Postup receptu

  1. Opláchněte filety z lososa a osušte je papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Pro lepší chuť můžete pokapat rybu trochou citronové šťávy.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Jakmile je pánev horká, položte lososa kůží dolů a smažte ho 4–5 minut, dokud není kůže křupavá. Poté lososa otočte a smažte další 3–4 minuty, dokud maso není propečené, ale stále šťavnaté.
  3. V malé pánvi rozehřejte máslo. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a bylinky. Máslo krátce povařte na mírném plameni, dokud se bylinky nerozvoní (1–2 minuty).
  4. Hotového lososa přelijte bylinkovým máslem a servírujte s plátky citronu.



Losos chutná skvěle s bramborovou kaší, pečenou zeleninou nebo salátem. Nezapomeňte přidat extra citronovou šťávu pro osvěžení chuti.

Reklama

© 2023 - 2024 Letakslev.cz - Všechna práva vyhrazena.

Tento web je chráněn pomocí Google reCAPTCHA a platí pro něj zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Doporučujeme