Karbanátky z červené čočky jsou skvělou vegetariánskou alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Jsou plné bílkovin, vlákniny a chutí.
15 min.
30 min.
Snadné
4
200 g červené čočky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 lžíce olivového oleje
2 vejce
100 g strouhanky (můžete použít i ovesné vločky nebo kukuřičnou strouhanku)
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sušené majoránky
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvé bylinky (např. petrželka) na ozdobu
Olej na smažení
Karbanátky podávejte s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jako náplň do burgerů. Ozdobte čerstvou petrželkou. Tyto karbanátky jsou chutné, zdravé a vhodné i pro vegany, pokud vynecháte vejce a použijete například lněná semínka smíchaná s vodou jako náhradu. Jsou ideální volbou pro lehčí oběd nebo večeři.